Over Caroline

Mijn praktijk heet niet voor niets OpEigenWijze. Ik ben namelijk zelf ook een beetje eigenwijs. Doe de dingen graag op mijn manier en ben er allergisch voor als iemand mij vertelt wat ik moet doen en hoe ik het moet doen ….. Trouw zijn aan mijn manier en daar vervolgens naar te handelen, dat is voor mij een levensles.  Met vallen en met opstaan leer ik. En met de tijd komt het diepgevoelde besef dat ik het gelukkigst, het sterkst, het vrolijkst, het meest productief en effectief ben als ik luister en handel naar mijn eigenwijze lichaam en stem. Soms tegen de stroom in.

En zo wil ik ook werken. Geen protocollen en geen hokjes, maar vertrouwend op mijn ervaring, kennis en kunde van ruim 20 jaar in dit vak en een diepe overtuiging dat cliënten diep van binnen weten wat nodig is om de beweging te maken die ze willen maken. Als professional ben ik daarin graag een klankbord, een steunpilaar en een spiegel. Met empathie en betrokkenheid, met warmte en veiligheid, met een open houding én met humor.

De basis voor OpEigenWijze legde ik met de opleiding Coaching & Counseling aan het Europees Instituut/De Baak en de masteropleiding Oplossingsgerichte Coaching aan de Fontys Hogeschool. Aanvullend volgde ik diverse trainingen op het gebied van creatieve, intuïtieve en lichaamsgerichte technieken. Bij het Gadaku Instituut leerde ik het psycho-fysieke Rots-en-Water-programma dat gericht is op het vergroten van assertiviteit en zelfvertrouwen. Mijn liefde voor dans bracht mij in 2006 op het pad van Jaap van Manen bij wie ik de Voortgezette Opleiding tot DansCoach (SPSO) volgde. Met Jaap richtte ik in 2013 de Opleiding DansCoaching op. Hier leiden we met veel plezier nieuwe collega danscoaches op. Eind 2018 nam Jaap afscheid van de ODC, sindsdien ben ik alleen eigenaar en senior trainer. Met de ervaring groeit ook het verlangen naar meer verdieping; het verlangen om vanuit een diepere laag in mijzelf met cliënten te werken die slachtoffer zijn van machtsmisbruik. Daarom volg ik momenteel (2020/2021) de opleiding Herstel na machtsmisbruik bij De Vrije Vloer.

AVbC