Danscoaching

Danscoaching is een directe en daardoor zeer krachtige methode om snel tot de kern te komen. Het is als het ware een ontdekkingsreis in beweging. Daar waar het ‘hoofd’ graag redeneert, analyseert en wegstopt, geeft het lichaam haarzuiver onbewuste patronen en blokkades weer.  Als je het lichaam letterlijk in beweging brengt, ervaar je aan den lijve waar het stroomt en waar het blokkeert, het is een haarfijne spiegel. Je raakt snel de kern van de vraag, komt tot inzichten en krijg je inspiratie om bepaalde zaken eventueel anders te doen.

‘Ik kan niet dansen’
Op dansen ligt een norm. Helaas. Bij DansCoaching gaat het niet over ‘goed’ of ‘niet goed’ en ook niet over pasjes. In DansCoaching breng jij je lichaam, op jouw manier, in beweging. Geïnspireerd door muziek en jouw innerlijke beweging zet je je eigen dansstroom in gang. Je onderzoekt en  je ontdekt. Gesprek en dans wisselen elkaar af. Daarbij krijg je gerichte dansopdrachten waardoor de ervaring zich verdiept en je verder in je proces ondersteund wordt.

Alleen, met twee of in een groep
DansCoaching kan je zowel in een individuele sessie doen als in een groep. In een groep werk je aan de hand van vooraf vastgelegde thema’s of onderwerpen en staat het programma min of meer vast. Voordeel van dansen in een groep is dat je tijdens de bijeenkomsten ook de interactie met anderen uit de groep kunt ervaren.

Wanneer je een individuele danssessie afspreekt dan sta jij met jouw vraag centraal. Je krijgt opdrachten die gericht zijn op jouw vraag en op de informatie die jouw lichaam daarover geeft. Hierdoor kun je zeer verdiepend werken. Samen met je partner, een vriend(in), één van je ouders of met je kind dansen? Een gezamenlijke sessie danscoaching geeft verheldering in jullie onderlinge dynamiek en geeft je handvatten in het verbeteren van de onderlinge communicatie.

Wanneer danscoaching?

  • Als je meer stevigheid wil, meer zelfvertrouwen
  • Als je meer je eigen ruimte wilt innemen
  • Als je een denkhoofd hebt
  • Als je helderder en duidelijker wilt communiceren
  • Als je letterlijk en figuurlijk (weer) in beweging wilt komen
  • Als je niet lekker in je vel zit en er met praten niet meer uitkomt
  • Nog meer redenen …