Counseling of toch coaching?

Iedereen ervaart in zijn of haar leven wel eens momenten dat het even niet zo lekker gaat. Meestal gaan deze periodes vanzelf weer over. Soms is dat niet zo. Je zit vast en komt er zelf niet meer uit. Dan kan een goed gesprek met een ervaren counselor je net die impuls geven zodat jij de beweging kan maken die je écht wilt maken.

Jij bent uniek en jouw vraag is dat ook. Daarom sta jij in mijn praktijk centraal met jouw doel in jouw tempo en met de grenzen die jij aangeeft. Ik hou niet van protocollen en voorgekookte afspraken. We doen wat bij jou past en wat voor jou het beste werkt. De ene keer is dat alleen praten, de andere keer doen we ook een creatieve opdracht of een ontspanningsoefening. Ik ondersteun je met mijn deskundigheid en heb een rugzak met vaardigheden die ik hierbij kan inzetten. Als RegisterCounselor zal ik je altijd stimuleren om je  eigen antwoorden en oplossingen te vinden en gebruik te maken van je EigenWijsheid. Zodat je je bewust wordt van je eigen mogelijkheden en uiteindelijk de wereld meer vanuit je eigen kracht tegemoet treedt.

Coaching of counseling. Wat is eigenlijk het verschil?

Coaching is een kortdurende, pragmatische en doelgerichte vorm van begeleiding. Het draagt bij tot de persoonlijke ontwikkeling in relatie tot het functioneren in je dagelijks leven. Meestal werk je toe naar concrete en herkenbare doelen.

Denk hierbij aan:

  • Verbeteren van communicatieve vaardigheden
  • Maken van keuzes vanuit je eigenheid, potentieel en verlangens
  • Ontdekken, ontwikkelen en benutten van talenten en kwaliteiten

Counseling is een intensieve vorm van psycho-sociale begeleiding bij problemen en vragen met emotionele achtergronden; Gericht op het individu en diens beleving. Het accent daarbij ligt voornamelijk op de ‘innerlijke reflectie en groei’.

Denk hierbij aan:                                                                                                                    

  • het beter leren kennen van jezelf en inzicht krijgen in je denk- en gedragspatronen
  • aan het leren omgaan met de eigen (negatieve) emoties
  • het leren omgaan met persoonlijke problemen en vragen

Kom je bij mij in de praktijk voor ondersteuning anders dan danscoaching, dan is dat counseling. Zie voor uitgebreidere informatie over counseling de animatie aan de rechterkant van deze pagina.