Counseling

Iedereen ervaart in zijn of haar leven wel eens momenten dat het even niet zo lekker gaat. Meestal gaan deze periodes vanzelf weer over. Soms is dat niet zo. Je zit vast en komt er zelf niet meer uit. Dan kan een goed gesprek met een ervaren counselor je net die impuls geven zodat jij de beweging kan maken die je écht wilt maken.

Jij bent uniek en jouw vraag is dat ook. Daarom sta jij in mijn praktijk centraal met jouw doel in jouw tempo en met de grenzen die jij aangeeft. Ik hou niet van protocollen en voorgekookte afspraken. We doen wat bij jou past en wat voor jou het beste werkt. De ene keer is dat alleen praten, de andere keer doen we een ervaringsgerichte oefening. Ik ondersteun je met mijn deskundigheid en heb een rugzak met vaardigheden die ik hierbij kan inzetten. Hiervan is het focussen op het verhaal dat je lichaam je vertelt, er één van.  Als RegisterCounselor ABvC zal ik je altijd stimuleren om je  eigen antwoorden en oplossingen te vinden en gebruik te maken van jouw EigenWijsheid. Zodat je je bewust wordt van je eigen mogelijkheden en uiteindelijk de wereld meer vanuit je eigen kracht tegemoet treedt waardoor jij de beweging kan maken die jij wilt maken.

Wat is counseling eigenlijk?

Counseling is een intensieve vorm van psychosociale begeleiding bij problemen en vragen met emotionele achtergronden; Gericht op het individu en diens beleving. Het accent daarbij ligt voornamelijk op de ‘innerlijke reflectie en groei’.

Denk hierbij aan:                                                                                                             

  • het beter leren kennen van jezelf en inzicht krijgen in je denk- en gedragspatronen
  • aan het leren omgaan met de eigen (negatieve) emoties
  • het leren omgaan met persoonlijke problemen en vragen

Een belangrijke uitgangspunt is dat de counselor altijd uitgaat van de betekenis die de cliënt zelf aan zaken geeft. Zo zal je mij bijvoorbeeld nooit horen zeggen dat iemand met opgetrokken schouders ‘veel op de schouders heeft liggen’. Die invulling is niet aan mij.

Zie voor uitgebreidere informatie over counseling de animatie aan de rechterkant van deze pagina.